Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som vi får

Vanliga frågor

Passar Dooer mitt företag?

Har du aktiebolag och använder SEB, Swedbank eller Handelsbanken? Det är en bra början, så gör gärna en intresseanmälan så hör vi av oss för att stämma av. Stöd för enskild firma och andra bolagsformer kommer lite senare. Även om vi inte stödjer just ditt företag idag kan det vara bra att anmäla intresse i alla fall så håller vi dig uppdaterad och kontaktar dig sen när vi kan hjälpa även dig.

Vad behöver jag göra som kund?

Så lite som möjligt, är tanken! Dooer sköter det mesta automatiskt. Bara några få, enkla uppgifter återstår för dig att göra: Du behöver då och då godkänna vår synkning mot din bank och Skatteverket (med Mobilt BankID), ladda upp dina underlag (bara att fota med mobilen) och hålla koll på din Inkorg i Dooer efter eventuella frågor från systemet eller våra ekonomer (t.ex. om vi saknar något underlag från dig).

Vilka banker har ni stöd för?

I dagsläget stödjer vi Swedbank, SEB och Handelsbanken.

Vad kostar det att använda Dooer?

Vi har en fast månadsavgift som baseras på din årsomsättning. I abonnemanget ingår den tid som vi normalt behöver för att täcka era behov, skulle ni ha större behov debiteras ni med vår låga minuttaxa om 10kr. Det samma gäller för extratjänster som bokslut eller rådgivning som ni också kan lägga till.

Finns det några dolda avgifter?

Nej, i Dooer ingår allt ni behöver för ett smidigt företagande. Löpande redovisning, avstämningar, moms, deklaration och lön ingår i ert abonnemang.

Kan jag avsluta tjänsten när som helst?

Absolut. Vi har ingen bindningstid, och vi ser till att det är lätt att föra över all din data från Dooer. Om du skulle välja att lämna oss vill vi däremot gärna avsluta pågående månad för att kunna lämna över kompletta och korrekta siffror när du går vidare.

Hur betalar jag för Dooer?

Du behöver inget kreditkort när du beställer Dooer. Efter att du har gjort din beställning kommer vi att kontakta dig, och tjänsten börjar gälla först från och med det datum du får inloggning. När allt är igång och funkar som det ska så fakturerar vi dig månadsvis i efterskott.

Kom igång

Hur kommer jag igång med Dooer?

Första steget är att lämna en intresseanmälan på vår hemsida. Sen hör vi av oss och vi kan tillsammans ta reda på om din verksamhet fungerar med Dooer redan idag eller om du kan behöva vänta.

Är det svårt att byta redovisningsbyrå?

Att byta redovisningsbyrå är väldigt enkelt. Oavsett vilken storlek av paket som passar just dig, så hjälper vi dig med bytet från din gamla byrå. Helt gratis!

Får jag en egen kontaktperson som jag kan vända mig till vid frågor?

Du kommer inte ha en personlig kontaktperson, men du kommer få svar och hjälp snabbt. Vi vill skapa ett nytt arbetssätt inom redovisning och det är just att man inte ska behöva ha en personlig kontakt. Tänk t.ex. om de är sjuka eller på semester? Eller bara har mycket att göra? Med Dooer får du istället ett helt team med ekonomer som kan hjälpa dig med dina ärenden — du behöver inte vänta på en specifik person.

Kan man få testa Dooer / demokonto?

Det är många som är intresserade av Dooer. Eftersom vår tjänst utvecklas löpande, och att en separat demo skulle kräva mycket tid i form av utveckling och underhåll, har vi hittills valt att inte prioritera utvecklingen av en demomiljö. Vi satsar allt krut på att göra "riktiga" Dooer så bra som möjligt istället. Däremot har vi en överblick på hur en månad med Dooer ser ut samt en rad videos som visar hur de olika funktionerna i Dooer ser ut och funkar. OBS! Vi har ingen bindningstid eller uppsägningstid, så om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med vår tjänst är det väldigt enkelt och tryggt att avsluta.

Bokföring & Redovisning

Har ni stöd för tidrapportering?

Ni behöver själva hålla reda på arbetad tid i ett spreadsheet eller program. När det är dags att ordna med lönebetalningar laddar ni upp uppgifterna till vårt system för att upprätta lönespecifikationerna.

Hanterar ni momsdeklarationen?

Vi räknar ut den summa du behöver betala in till Skatteverket och skapar en betalning i ditt Dooer-konto som du sen kan godkänna med Mobilt BankID. Själva deklarationen skapas också och laddas upp som en fil åt dig som du sedan enkelt kan skicka in på Skatteverkets hemsida.

Vad gör jag med de fysiska underlag som jag skickat in till Dooer digitalt (kvitton, osv)?

Enligt svensk lag behöver du tyvärr fortfarande arkivera dina originalunderlag i den form de kom i.

Hur fungerar det med utlägg?

Enkelt! Bara fota kvittot och ladda upp det som ett utlägg. Då skapas en uppgift i Dooer där du får ange vem som har gjort utlägget samt hur mycket pengar som ska återbetalas. Sedan godkänner du betalningen med Mobilt BankID och pengarna skickas tillbaka med en gång. Har du anställda laddas deras utlägg upp så att du som administratör sedan enkelt kan godkänna och betala tillbaka.

Finns det lagerhantering i Dooer?

Det finns ingen lagerhantering inbyggd i Dooer ännu så du behöver komplettera med ett separat system för det. Du behöver alltså själv hålla koll på ditt lagervärde och sedan skicka in en rapport på det månadsvis så vi kan räkna in det i balansen.

Hanterar ni ROT- och RUT-avdrag?

Förutsatt att du som kund har ansökt om ersättning för ROT/RUT hos Skatteverket hanterar vi din bokföring. Vi har idag ingen faktureringsfunktion så det är viktigt att du själv ser till att fakturera med rätt avdrag och ett fakturasystem som stödjer ROT/RUT. När dokumenten är uppladdade bokför vi automatiskt ROT/RUT-fakturan och betalningen från Skatteverket.

Kan ni föra kostnadsställen?

Dooer har inte stöd för redovisning av kostnadsställen ännu, det är något du behöver sköta själv om behovet finns. Skicka en intresseanmälan i vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig och ser hur vi kan hjälpa ditt företag.

Har ni stöd för projektredovisning?

Inte i Dooer, det är något du behöver sköta själv om behovet finns.

Säkerhet

Hur säkert är Dooer?

Vi lagrar vår kundinformation på flera servrar som befinner sig på olika platser, så att vi har säker backup.

Är ni en riktig byrå?

Ja, men vi arbetar helt digitalt och har smarta system som hjälper oss sköta din bokföring och redovisning snabbare och effektivare än en traditionell bokföringsbyrå. Du får dessutom vårt egenutvecklade bokföringsprogram både på mobilen och webben som gör det lätt och smidigt att interagera med oss, ladda upp underlag, sköta löner, och så vidare.

Vem tar hand om min bokföring?

Vi har våra egna redovisningsekonomer som övervakar den löpande bokföringen och tar hand om mer kvalificerade sysslor som bokslut. De arbetar hand i hand med vår AI och andra automatiserade system så att du får det bästa av två världar.

Gör ni all bokföring med hjälp av AI?

Hos Dooer jobbar våra experter med att ge dig stöd och hjälp, istället för att sitta med lågkvalificerade uppgifter. De lämnar vi till vårt AI istället. Det gör att du slipper debitering vid enklare sysslor som vanliga byråer idag tar bra betalt för.

Övrigt

Jag bedriver e-handel, hur funkar det?

Du behöver ladda upp sammanställningar på din försäljning och ladda upp det som Inkomst. För att kunna svara på om vi stödjer ditt specifika fall behöver vi vet mer om din verksamhet. Anmäl gärna intresse så hör vi av oss.

Har ni stöd för fakturering?

Inte än, så du behöver använda en separat faktureringstjänst. Vi arbetar hårt för att Dooer ska vara allt du behöver som företagare. Just nu har vi ett par funktioner vi ännu inte stödjer, men vi har smidiga lösningar på några av hindren så att ni ändå kan använda er av Dooer.

Kan jag göra löner?

Ja, du kan sköta löner med vårt inbyggda lönesystem. Där kan du även ange eventuella förmåner, sjukdagar eller semester för dina anställda.

Dooer lön stödjer

 • Betald och obetald semester (ni behöver bara själva beräkna nya dagar eller förskottsdagar)
 • Beräkning av skatt mot skattetabell
 • Sjukavdrag
 • VAB-avdrag
 • Föräldraledighetsavdrag
 • Tjänstledighet
 • Bruttolönetillägg och bruttolöneavdrag
 • Nettolönetillägg och nettolöneavdrag
 • Bilförmån och "annan förmån" – förutom förmåner som man behöver specificera på kontrolluppgiften, exempelvis kostförmån och drivmedelsförmån

Dooer lön stödjer ännu inte

 • Beräkning av intjänade semesterdagar
 • Jämkning eller procentskatt
 • Timlön
 • Särskilda avdrag på arbetsgivardeklaration, exempelvis avdrag för stödområde
 • Beräkning av slutlöner
 • Nettoavdrag för bilförmån

Integrerar ni med exempelvis fakturerings tidrapporterings- och lagersystem?

Vi utvärderar löpande potentiella integrationspartners inför framtiden och prioriterar de som skapar störst värde för våra befintliga kunder.

Kan jag göra betalningar i Dooer?

Ja! Om du har SEB, Swedbank eller Handelsbanken laddar ni upp en faktura och sorterar den som obetald. Vi lägger upp den för betalning och det enda ni behöver göra är att godkänna den med Mobilt BankID.

Vilka rapporter kan jag få ut?

Du kan själv hämta ut balans-, resultat-, och momsrapporter direkt i ditt Dooer-konto. Där kan du även välja för vilka perioder du vill ha dem. Vi tillhandahåller även en ekonomisk översiktsrapport baserad på din bokföringsdata där du kan se hur det går för ditt företag.